Zomerexpo 10 juli t/m 3 september 2011

Marian Hulshof - schilderijen
Arno van Valburg - meubels


Kunstbureau ARTeria toont van 10 juli tot en met 3 september 2011 op twee locaties schilderijen van Marian Hulshof en meubels van Arno van Valburg.

De volumineuze en kleurrijke doeken van Marian gaan met de organisch gevormde tafels, kastjes en meditatiebankjes van Arno een visueel spannende confrontatie aan. Arno van Valburg gebruikt voor zijn meubels beukenhout met slaap. Door een natuurlijk schimmelproces verkleurt het nog natte hout en ontstaat de gemarmerde tekening. Wanneer dit proces op de juiste wijze wordt toegepast kun je er prachtige effecten mee bereiken, zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit, de schimmel stopt bij droging. Het gebruik van aangetast hout is gedurfd. Maar juist door het toelaten van deze natuurlijke vijand komt Arno tot het maken van meubels met elk hun unieke eigen tekening.

Marian Hulshof maakt eveneens gebruik van gedurfde materialen. Zij naait fluwelen en satijnen stoffen op het schilderslinnen. Opgevuld ontstaan zo kronkelende wortels en bomen. Het bos wordt vervolgens verder geduid en versierd met een fel gekleurd palet acrylverf. Met deze “onnatuurlijke” materialen bezweert Marian het archetypische gevaarlijke en verboden woud. Ze laat ons wandelen en ontdekken in een avontuurlijk landschap dat je verleidt en omarmt. Beide kunstenaars tonen kwaliteit met passie en een slimme beheersing van hun bijzondere materiaalgebruik.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 10 juli om 15.00 uur.
Deze wordt begeleid door een optreden van jazzduo 'Astrid Volkerick & Sierk Andela'.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.


 
Locatie 1 Kunstbureau ARTeria Adres Dwingelderdijk 37 7991 RJ Dwingeloo
Openingstijden vrijdag en zaterdag 12.00- 17.00 uur.

Locatie 2 Onder de Eiken Adres Drift 20a Dwingeloo
Openingstijden zondag 12.00- 17.00 uur

Informatie Jeanine de Boer T 06- 42130293 E info@arteria.nl
Marian Hulsho-Infinite light
Arno van Valburg - kastje