PETER BASTIAANSSEN            12 juni tot en met 28 augustus 2004
   
     PETER BASTIAANSSEN
 


Kunstbureau ARTeria
presenteerde van 12 juni tot en met 28 augustus 2004 het nieuwste project van beeldend kunstenaar Peter Bastiaanssen: Borderliner. Deze ‘honden met een bite’ zijn de gemuteerde versies van de bekende zwarte honden van Bastiaanssen nadat zij in aanraking zijn geweest met het ANGSTvirus.

Het ANGSTvirus heeft wereldwijd toegeslagen, maar de redding is nabij. Bastiaanssen International Rescue (B.I.R.) heeft een remedie ontwikkeld: de Borderliner. Hoewel het virus het uiterlijk van de ART IS A DOG hond heeft veranderd in een Borderliner-uiterlijk, is het innerlijk van deze trouwe mensenredder niet aangetast. De Borderliner blijkt met zijn haast menselijk grijns een helende invloed te hebben op ieder mens.

Bastiaanssen International Rescue wil in een ultieme poging de besmette mensheid te bevrijden van het virus, beginnen met het redden van de wereldleiders. De eerste Borderliners zijn inmiddels verscheept naar George W. Bush en Tony Blair. Het is de bedoeling dat alle leiders een Borderliner zullen gaan bezitten. Op de langere termijn zal iedereen die de ware vrijheid wil proeven, verlost moeten worden van het ANGSTvirus. Het uiteindelijke doel is een Borderliner per huishouden, aldus B.I.R.: Each house a borderliner, makes the world so much finer.

Expositiegegevens
Periode            12 juni t/m 28 augustus 2004
Locatie             Kunstbureau ARTeria / Maupertuus (begane grond)
Adres               Laan Corpus den Hoorn 100, Groningen
Openingstijden  di-vr 10-18 uur, do 10-21 uur, za 10-17 uur
Informatie         Jeanine de Boer - Renate Coenraad - Femke Hogerdijk - Marieke Sikkens
T 050 - 527 95 90 F 050 - 527 99 81 email info@arteria.nl  naar boven