terug
     MAAK 'M NA                                           25 mei t/m 6 juli 2002

Kunstbureau ARTeria presenteerde het resultaat van het projekt MAAK 'M NA; een bijzonder kunstproject geïnitieerd en gecoördineerd door de Groningse kunstenaar Aimeé Terburg. De tentoonstelling werd geopend door Ingeborg Walinga, directeur van CBK Groningen Kunstuitleen en liet werk zien van 35 kunstenaars uit de stad Groningen die elkaars werk hadden 'nagemaakt'.
35 Groninger kunstenaars in volgorde van Maak 'm na:

Willem Kolvoort, Jelle van Veen, Jasper Oostland, Manja van der Storm, Janke de Vries, Joost Doornik, Sandra Vermanen, Gabriëlle Kroese, Aimée Terburg, Ada Duker, Pieter Duijser, Marc Buddendorf, Irene Bosma, Lilian van Opdorp, Marcel de Jong, Colien Langerwerf, Colien Langerwerf, Astrid Voss, Alie Rozendal Theo van Egeraat, Hans Koster, Aimée Terburg, Joanna Paszkiewicz, Hans Wolters, Joost Doornik, Eduard Bezembinder, Matthijs Hendriks, Mirjam de Rijcke, Tommie van der Zee, Annelies Touwen, Lizette Veenhuizen, Geesje du Marchie van Voorthuysen, Manja van der Storm, Annelies Middel, Arnout van Albada Sjoerd Lautenbach Irene Kromhout Willem Kolvoort Manuel Remerie Wilma Vissers

Wat gebeurt er als zowel figuratieve als non-figuratieve kunstenaars aan elkaar geketend worden in 5 groepen van 7 en hun gevraagd wordt elkaars werk na te maken? De splitsing die normaal snel gelegd wordt tussen figuratief en non-figuratief werd door Aimeé Terburg juist gebruikt om spannende ontmoetingen te creëren.
Elke groep was een keten die begint met het werk van een kunstenaar. De 5 kunstenaars die een werk inleverden voor het begin van een keten waren: Joost Doornik, Colien Langerwerf, Willem Kolvoort, Manja van der Storm en Aimée Terburg. Het 'namaken' mocht letterlijk of heel breed worden opgevat. Het nieuwe onstane kunstwerk ging naar de volgende kunstenaar in de keten die op zijn/haar beurt reageerde met een nieuw kunstwerk.
Het spannende voor de kunstenaars was dat ze niet wisten wiens werk ze kregen om 'na te maken'. Het eindresultaat was verrassend en op de tentoonstelling was te zien zijn wat er was overgebleven van het werk waar elke keten oorspronkelijk mee startte.







terug   naar boven